Sou aquí: Inici Dinamització comunitària Codis culturals

Codis culturals

El projecte “Codis culturals” neix a partir d’una demanda clara dels centres educatius de Vic de treballar els xocs culturals vinculats a l’existència d’una ciutadania cada vegada diversa quant a origen. És inequívoc que aquest fet (universal) és una font de riquesa per la ciutat, però alhora genera dificultats a l’hora de treballar i intervenir amb les famílies i persones nouvingudes.

 

L’objectiu del projecte, liderat per l’Àrea de Ciutadania de manera conjunta amb altres serveis de l’Ajuntament i en col·laboració amb entitats de Vic, és detectar reptes prioritaris en el terreny dels codis culturals i emprendre accions consensuades per sensibilitzar la població i transformar situacions quotidianes que poden revertir en una millor convivència a la ciutat.

 

Des de l’inici, el projecte ha inclòs la formació dels professionals i el desplegament de dues proves pilot als centres de primària i secundària durant el curs acadèmic 2017/2018. Després d’una reunió amb les direccions d'escoles i instituts de Vic es va acordar que a primària es treballaria la parentalitat positiva amb les famílies de la comunitat ghanesa i, a secundària, es faria un treball amb les comunitats musulmanes per trobar eines útils perquè l’alumnat pugui afrontar l’època dels exàmens finals de curs amb garanties i evitar que aquesta pràctica afecti el seu rendiment.

 

Està previst que el projecte tingui continuïtat els propers cursos i no només en l’àmbit educatiu, sinó també en altres esferes de la vida diària de la ciutat.

 

 

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...