Sou aquí: Inici Dinamització comunitària Diversitat religiosa

Diversitat religiosa

Catalunya és un país d’acollida, integrador i cohesionat, i és per això que també s’ha de poder entendre la diversitat religiosa com una oportunitat per incrementar la riquesa cultural del país en un marc d’una societat cada vegada més cosmopolita. És en aquest sentit que s’entén que el marc del diàleg interreligiós ha d’esdevenir el més ampli possible. Cal partir de la base que el fet religiós està estretament lligat a la persona i que, per tant, té una gran transcendència en la societat, i és per això que dos grans reptes que cal afrontar des de la gestió pública del fet religiós és la garantia dels drets de llibertat religiosa i el manteniment de la cohesió social.

 

Des de diversos serveis i departaments de l’Ajuntament de Vic s’ha detectat en els últims anys un increment de qüestions a treballar en l’entorn de la diversitat religiosa i que demostren que és necessari poder abordar per tal de fomentar entre d’altres, el reconeixement de totes les creences religioses, el respecte i el coneixement mutu i garantir la cohesió social.

 

L'estratègia en matèria de diversitat religiosa es concreta en els següents eixos de treball:

 

EIX 1 – Atenció, assessorament i orientació a les entitats religioses

EIX 2 – Sensibilització de la ciutadania en relació a la diversitat religiosa de la ciutat

EIX 3 – Vincle i treball comunitari amb les comunitats religioses

EIX 4 – Coordinació

EIX 5 – Formació 

 

Una de les accions concretes en matèria sensibilització impulsada des de l’Àrea de Ciutadania es va dur a terme del 16 al 19 de novembre de 2017 en la primera edició de la “Jornada de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic”, un esdeveniment comprès per diverses activitats organitzades per prop d’una vintena de comunitats i entitats religioses de la ciutat. L’objectiu d’aquesta jornada és promoure un espai de trobada i de diàleg entre les comunitats religioses i acostar a la ciutadania la diversitat religiosa de la ciutat i del país.

 

En aquesta mateixa línia, des de l'Àrea de Ciutadania i amb la col·laboració de la Direcció General d'Afers Religioses s'ha publicat el llibret "Confessions religioses a la ciutat de Vic", document que recull les principals característiques de les religions presents a la ciutat. Consulta el llibret aquí.

Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...