La qualitat de l'aigua de l'aixeta
L’aigua que es subministra a la ciutat de Vic és perfectament apte per al consum i compleix tots els requisits legalment establerts. 

Es controla de manera sistemàtica mitjançant analítiques de prop de 50 paràmetres microbiològics, físics i químics, tal com estableix la legislació vigent.
Tots els resultats de les analítiques actualitzats es poden consultar aquí.
El gust de l’aigua
Per poder garantir que no hi ha cap tipus contaminació al llarg de la xarxa de distribució, l’aigua, un cop tractada, es clora, segons les quantitats que exigeix la normativa, per evitar l'aparició de patògens.
El clor de l’aigua de l’aixeta pot donar un cert gust a aquesta. Si volem que desaparegui aquest gust, només l’hem de deixar reposar unes hores a la nevera (d’un àpat a un altre) o bé tirar-hi unes gotetes de llimona. D’aquesta manera tindrem sempre aigua disponible i ens estalviarem molts diners.
No és necessari realitzar cap tractament complementari a casa per millorar la qualitat de l’aigua de l’aixeta, i convé estar alerta, si instal·lem algun tipus de dispositiu (osmosi inversa, filtres,...), de realitzar un correcte manteniment de la instal·lació, perquè sinó, podríem empitjorar-ne la qualitat.
Consumir aigua de l’aixeta pot suposar un estalvi de més de 500 €/any de mitjana * (veure taula comparativa) i evitem la generació de residus (ampolles i garrafes)
(*) per una família de 4 persones que consumeixi aigua embotellada
Accions del document