Sou aquí: Inici Actualitat
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Actualitat

Collection Actualitat
 
News Item Formació associativa gener i febrer 2018
Com a resultat del sondeig sobre formació associativa que es va realitzar a la darrera Mostra d’Entitats del passat mes de maig de 2017, des de l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, es va publicar l’oferta de formació associativa pels mesos de gener i febrer de 2018 destinada a les persones que formen part d’entitats sense ànim de lucre de Vic.
News Item Posada en marxa de la nova web de Ciutadania
Des de l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic posem en marxa aquesta pàgina web, ampliant així els canals de comunicació amb els ciutadans i les ciutadanes de Vic i oferint un espai d’informació del qual ja disposen altres àrees del consistori.
News Item Obert el període d’inscripcions a la 15a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic
El dissabte 5 de maig de 2018 tindrà lloc la 15ª edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, en horari de 17 a 21h a la rambla Passeig de Vic. Una trobada anual que té per objectiu que el teixit associatiu de la ciutat mostri la tasca que es realitza des de la seva entitat a la resta d’associacions i al conjunt de la ciutadania.
News Item Una Setmana Santa que bullirà d'activitat: “Jornades multiesportives al carrer!" i "Jove, mou-te!”
El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) en col·laboració amb l’Àrea d’Esports, Ciutadania i Vicjove de l’Ajuntament de Vic i diverses entitats i col·lectius de la ciutat han treballat conjuntament dues propostes pensades per a infants i joves de la ciutat per dinamitzar l’espai públic de Vic durant el període de Setmana Santa.
News Item Èxit de participació a les activitats previstes pels infants i joves durant la Setmana Santa a Vic
Les Jornades multiesportives al carrer! tenien per objectiu fomentar l’activitat física que es practica a les pistes de la ciutat, contribuint a la millora de la convivència i la cohesió social de Vic i van comptar amb la participació de més de 80 infants i joves d’entre 8 i 12 anys.
News Item Vine a la 15a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic!
El dissabte 5 de maig de 2018 tindrà lloc la 15a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, en horari de 5 a 9 de la tarda a la rambla Passeig de Vic. Una trobada anual que té per objectiu que el teixit associatiu de la ciutat mostri la tasca que es realitza des de la seva entitat a la resta d’associacions i al conjunt de la ciutadania.
News Item Celebració de Sant Jordi al barri del Montseny
Més d'una quarantena d'infants i joves del barri del Montseny van participar els dies 19 i 20 d'abril en diverses activitats artístiques i lúdiques per dinamitzar dos nous espais al barri: la plaça i la pista, ambdós propers al Centre Cívic El Montseny.
News Item La 15a edició de la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic evidencia, una vegada més, la riquesa del teixit associatiu de la ciutat
El passat dissabte 5 de maig, la ciutat de Vic va celebrar la 15a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Prop d’un centenar d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es van trobar a la rambla del Passeig i la Rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any, tot desafiant una previsió meteorològica poc favorable.
News Item Principals novetats del Reglament General de Protecció de Dades Europeu
El Reglament General de Protecció de Dades Europeu (RGPD) aprovat el 26 d’abril de 2016 serà completament aplicable a partir del 25 de maig de 2018. Es tracta del primer articulat europeu que recull aquest aspecte i, a diferència de les normatives estatals aprovades fins ara, implica un replantejament de les polítiques vinculades a la protecció de dades.
News Item Seguim treballant els diferents codis culturals a la ciutat
Durant aquests últims anys, des de diferents serveis i entitats de la ciutat, s’ha detectat que hi ha aspectes relacionats amb la diversitat d’orígens de la població que generen xocs culturals i dificultats a l’hora de treballar i intervenir amb les famílies i persones nouvingudes. Davant d’aquest escenari, des de l’Ajuntament de Vic, s’ha proposat efectuar un treball transversal entre tots els agents socials implicats (serveis municipals, centres educatius, entitats socials, etc.) per començar a portar a terme accions a tota la ciutat amb les comunitats, famílies i persones nouvingudes.
News Item Tornen "Les tardes d'estiu al carrer"!
“Les tardes d’estiu al carrer” és un projecte socioeducatiu a l’espai públic que parteix del treball entre diferents entitats, professionals i administració local, totes elles implicades en l’organització d’activitats gratuïtes, lúdiques i esportives, adreçades a infants, joves i famílies, pensades per fomentar l’esport, els valors saludables i la convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat.
News Item La nova llei de protecció de dades: sessió informativa per a entitats
El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) aprovat el 26 d’abril de 2016 ja s'està aplicant completament des del passat 25 de maig de 2018.
News Item Tardes d'art i esport a la Serra-de-senferm i el Montseny
Les tardes del mes de juny han estat plenes d'activitats dirigides a infants i joves als centres cívics dels barris de la Serra-de-senferm i el Montseny.
News Item Les 8 hores de Festa Major
Aquest passat dijous 5 de juliol, aprofitant la jornada festiva de Sant Miquel dels Sants a la ciutat de Vic, es va celebrar un nou esdeveniment esportiu ‘Les 8 hores de Festa Major’. Un torneig de futbol sala per joves de 16 a 25 anys emmarcat en les activitats del Projecte ‘Viu el carrer’, així com el Pla de l’Esport de Vic – Vicactiva’t i la Festa Major de Vic 2018.
News Item Tardes de joc lliure a l’OAR Vic
Per segon any consecutiu les instal·lacions esportives de l’Obra Atlètica Recreativa de Vic (OAR Vic) s’han obert al públic durant les tardes d’estiu.
News Item Projecte d'acompanyament educatiu "JoVinc! Fem barri"
Des de la Taula de Convivència, espai de treball del Projecte ICI (Intervenció Comunitària Intercultural) en el qual l'Àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Vic hi participa, engeguem una prova pilot d'acompanyament educatiu als barris i fora de l'horari lectiu, dirigit a infants i joves a partir de 10 anys.
News Item Les tardes a la Serra-de-senferm i El Montseny bullen d'activitat
Els centres cívics del Montseny i de la Serra-de-senferm han reiniciat, aquesta setmana, les activitats proposades pels dinamitzadors comunitaris en el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari, iniciades el curs passat.
News Item III Trobada comunitària de Vic
A la Trobada Comunitària s’ha fet un repàs de les accions realitzades durant el curs 2017-2018 en els eixos de treball d’educació comunitària, salut comunitària i convivència, i s’ha presentat la programació comunitària, el conjunt d’accions previstes de cara al proper curs.
News Item Diverses associacions de la ciutat participen als tallers de decoració del Mercat Medieval
Aquesta setmana han començat els tallers de decoració del Mercat Medieval d'enguany. Hi participen gairebé una desena d'entitats sense ànim de lucre de Vic, de diversos àmbits d'actuació.
News Item “Confessions religioses en diàleg” una proposta d’activitats per conèixer la diversitat religiosa present a la ciutat de Vic
Del 2 de novembre al 16 de desembre de 2018 Vic acollirà un cicle d’activitats per conèixer la diversitat religiosa a la ciutat de Vic. L’objectiu és promoure un espai de trobada i de diàleg entre les comunitats religioses i acostar a la ciutadania la diversitat religiosa de la ciutat i del país, seguint la mateixa filosofia de la “I Jornada de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic” celebrada l’any passat.
News Item “Vic viu la diversitat funcional!”: una proposta d’activitats entorn la celebració del dia internacional de la diversitat funcional a la ciutat de Vic
Del 6 de novembre al 14 de desembre de 2018 Vic acollirà un cicle d’activitats per sensibilitzar la ciutadania entorn la diversitat funcional, tot coincidint amb la celebració del dia internacional de la diversitat funcional, el 3 de desembre. L’objectiu és visibilitzar i viure la diversitat funcional a la ciutat.
News Item Les associacions de veïns i veïnes de Vic i Sentfores-La Guixa organitzen una jornada per fomentar l'estalvi energètic
La jornada està organitzada amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic i Som Energia, i tindrà lloc aquest dissabte a la Sala Sert de l'Edifici del Sucre.
News Item Conferència inaugural del programa “Confessions religioses en diàleg”
Aquest dimecres, 14 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre es va celebrar l’acte inaugural de “Confessions religioses en diàleg” a la Sala Joan Anglada del Centre d’Arts Escèniques d’Osona, L’Atlàntida (C. Francesc Maria Masferrer, 4). Es va comptar amb la presència d’Anna Erra, alcaldessa de Vic, el lama Thubten Wangchen i la sociòloga i directora de l’ISOR (Investigacions en Sociologia de la Religió) de la UAB, Maria del Mar Griera, que va pronunciar la conferència “A la recerca del sentit: el fet religiós i espiritual en una societat en transformació”.
News Item Estrip, la nova revista sobre el teixit associatiu d'Osona
Ja es pot llegir el primer número de l'"Estrip" la revista que recull les informacions de les associacions sense ànim de lucre de la ciutat de Vic i la comarca d'Osona.
News Item Cloenda de “Vic viu la diversitat funcional!”, una proposta d’activitats entorn el dia internacional de les persones amb diversitat funcional
La conferència d’ahir al vespre tancava el programa “Vic viu la diversitat funcional!” que s’ha desplegat durant tot el mes de novembre i principis de desembre a la ciutat de Vic. Projeccions cinematogràfiques, una exposició fotogràfica, un contacontes, un taller d’artteràpia i una marxa inclusiva són algunes de les activitats que s’han ofert a tota la ciutadania per fer visible la diversitat funcional.
News Item Aquest Nadal, torneig de futbol sala "Viu el carrer!"
El Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (ICI) i l'Ajuntament de Vic organitzen un torneig de futbol sala per a joves d'entre 16 i 29 anys pels dies 29 i 30 de desembre.
News Item Torna el "Jove, activa't per Nadal!"
El 2, 3 i 4 de gener torna el "Jove activa't per Nadal!" al pavelló de l'Ausoneta.
News Item El Mercat Medieval de Vic tanca amb èxit l’edició d’enguany
L’Assalt de l’Altarriba, el recorregut teatral que es basa en el fets viscuts a Vic al segle XV, té un 95% d’ocupació.
News Item "Confessions religioses en diàleg": un balanç
El passat dissabte, 15 de desembre, va finalitzar el programa "Confessions religioses en diàleg", que s'ha desplegat durant el mes de novembre i la primera quinzena de desembre, i ha comptat amb nombroses activitats per donar a conèixer la diversitat religiosa de la ciutat de Vic.
News Item ‘Jove, activa’t per Nadal!’ triplica el nombre d’assistents de l’any passat
El Pavelló de l’Ausoneta i la zona esportiva van acollir la segona edició d’aquesta proposta que té per objectiu fomentar els hàbits saludables, el treball en equip i la inclusió entre els joves de 12 a 16 anys, amb la col·laboració d’una vintena d’entitats de la ciutat.
News Item "Baixa a la Plaça!", nou projecte socioeducatiu a Plaça Osona
“Baixa a la Plaça!” és el nom del nou projecte iniciat el passat dimecres 23 de gener al barri Osona de Vic i que s’allargarà fins el mes d’abril.
News Item Arriba la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic!
L’edició d’aquest any serà el dissabte, 4 de maig de 2019, en horari de 17 a 21h. a la rambla Passeig i a la rambla del Carme. Com cada any, us animem a participar activament i col·laborar d’aquesta jornada que vol ser un espai de trobada per a totes les entitats de la ciutat de Vic i facilitar un entorn en el que pugueu donar-vos a conèixer a la ciutadania.
News Item Setmana Santa 2019: Jornades multiesportives al carrer
Les jornades multiesportives neixen en el marc del projecte "Viu el carrer!" liderat pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural de Vic, oferint propostes d’activitats per dinamitzar l’espai públic, adreçades a infants, joves i famílies.
News Item S'engega a Vic el projecte "Cap infant sense nedar"
L'Ajuntament de Vic col·labora amb la campanya “Cap infant sense nedar” promoguda pel Club de Natació Vic-ETB, que pretén donar l’oportunitat d’aprendre a nedar a nens i nenes de famílies en risc d’exclusió social
News Item Trobada anual amb la Taula de confessions religioses de Vic
El passat dimarts, 12 de març, es va celebrar la trobada anual de confessions religioses de la ciutat de Vic per tal d'abordar diversos temes com ara la participació, per primera vegada, de les entitats religioses a la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic i el plantejament d'una II Jornada de portes obertes als centres de culte.
News Item Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social
El Projecte ICI, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic, incorpora noves entitats i institucions, que col·laboraran per millorar la convivència intercultural a Vic.
News Item S'inicia la campanya de captació de voluntariat pel projecte "JoVinc. Fem barri!"
Es tracta d’un projecte d'acompanyament educatiu als barris fora de l'horari lectiu, dirigit a infants i joves a partir de 10 anys. Està coliderat pel Projecte ICI (Intervenció Comunitària Intercultural) i l'Ajuntament de Vic.
News Item Projecte "Basket Beat": moviment, art, educació i acció social
És una proposta promoguda conjuntament des de Vicjove, Cultura i Ciutadania. i que es durà a terme a diversos espais de medi obert a la ciutat, però també en entitats i serveis de ciutat.
News Item 16a Mostra d'Entitats i Músiques de Vic: torna la cita anual del teixit associatiu de la ciutat
Un any més, el dissabte 4 de maig, la ciutat de Vic celebra la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es trobaran a la rambla del Passeig i la rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al si de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.
News Item La 16a edició de la Mostra d'Entitats i Músiques de Vic torna a ser una jornada de referència pel teixit associatiu de la ciutat
El passat dissabte, 4 de maig, la ciutat de Vic va celebrar la 16a Mostra d’Entitats i Músiques de Vic, la trobada anual del teixit associatiu de la ciutat. Una vuitantena d’entitats, fundacions i altres col·lectius vigatans, es van trobar a la rambla del Passeig i la Rambla del Carme, de 5 de la tarda a 9 del vespre, per mostrar els projectes que desenvolupen al sí de la seva entitat i la tasca voluntària que duen a terme durant l’any.
News Item Formació "Cooperativitzem l'activitat econòmica sense ànim de lucre"
El passat dimecres, 22 de maig, al CCVIC Can Pau Raba, es va oferir una formació gratuïta per a entitats sense ànim de lucre de la ciutat amb certa activitat econòmica, per explicar-los les oportunitats de transformar-se en cooperativa o fer-ne una per als projectes que generen aquest moviment econòmic.
News Item Presentació de "Vic Balla!" una proposta escènica participativa de ciutat
“Vic Balla!” és un projecte escènic participatiu que L’Atlàntida ha adreçat a totes aquelles persones que tenen ganes de ballar i participar en la interpretació d’una coreografia comunitària.
News Item Es presenta la programació de la 5a edició de "Les Tardes d’Estiu al Carrer"
Del 25 de juny al 6 de setembre de 2019: onze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure per a tots els gustos i totes les edats que s’acomiada amb una gran festa.
News Item Prop de 200 joves participen del projecte “Vic Basket Beat”, l’orquestra de pilotes de bàsquet que aquest cap de setmana actuarà a la ciutat
Basket Beat és una entitat, un projecte i una metodologia a través de la qual s’acompanya persones en el seu creixement personal a través de la creació i aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. El seu objectiu és facilitar la veu, el pensament crític i la trobada amb altres persones. Des del mes de març i fins al mes de juny s’han realitzat a Vic més de 50 sessions de Basket Beat que ha acollit prop de 200 joves entre 12 i 25 anys de la ciutat
News Item L’Ajuntament de Vic designa els nou regidors i regidores de barri i Sentfores-La Guixa
Els propers dies s'iniciarà una ronda de trobades amb les diferents associacions veïnals del municipi.
News Item Celebració del 10è aniversari de “El barri és nostre”
La pel·lícula es va rodar l'any 2009 amb veïns i veïnes del barri d'Osona amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, la cohesió social i el sentiment de pertinença al barri i a la ciutat. El passat divendres 12 de juliol, 10 anys després, es va commemorar l'efemèride amb un acte gratuït i obert a tothom, a les 8 del vespre, a la plaça d'Osona que va comptar amb un pica-pica intercultural, balls de Bollywood i el visionat de la pel·lícula, entre d'altres.
News Item Vic amplia els recursos a l’espai públic durant els mesos d’estiu
L'Ajuntament ha incorporat dos agents cívics nocturns als carrers, places i parcs per seguir promovent la convivència al carrer i garantir el compliment de les ordenances.
News Item El projecte Les Tardes d’Estiu al Carrer s’acomiada amb una festa final plena de música, dansa i diversió
En total, s’han realitzat prop de 40 activitats, organitzades amb més de 14 entitats, durant 11 setmanes i amb una participació al voltant de les 2.000 persones.
News Item Durant el mes d’octubre l’Ajuntament de Vic torna a oferir cursos de formació al teixit associatiu de la ciutat
Com a resultat del sondeig sobre formació associativa que es va realitzar a la darrera Mostra d’Entitats del passat mes de maig, l’Ajuntament de Vic publica l’oferta de formació associativa d’aquesta tardor dirigida a les persones que formen part d’entitats sense ànim de lucre de Vic.
News Item La IV Trobada Comunitària de Vic fa una valoració dels 5 anys de procés comunitari a la ciutat
En el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural es presenta la programació comunitària del curs 2019-2020 a la ciutat de Vic per donar resposta col·lectivament als reptes actuals per millorar la convivència i la cohesió social de la ciutat.
News Item Pacte Nacional per a la Interculturalitat: sessió de participació amb entitats a la Catalunya central
L'any 2008 es va acordar el "Pacte Nacional per a la Immigració". Aquell va ser un moment marcat per una important arribada de persones nouvingudes, que feia de l'acollida el repte prioritari a abordar. Una dècada després continuem acollint, però el focus del repte s'ha desplaçat a l'acollida de la ciutadania.
News Item Primer Congrés del Voluntariat d'Osona
Una persona voluntària és la que, per elecció pròpia, dedica una part del seu temps a l’acció voluntària i altruista, sense rebre remuneració per fer-ho. A la comarca d’Osona, el ventall d’activitats de voluntariat és molt ampli i es fa en les entitats i associacions que no tenen ànim de lucre i amb la voluntat de desenvolupar una acció social, lliure i desinteressada, les quals treballen en els sectors social, cultural, sanitari, esportiu, formatiu i del medi ambient, entre d’altres.
News Item Vic acull la segona edició de portes obertes als centres de culte de la ciutat
Del 12 al 24 de novembre de 2019 Vic celebra les "II Jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic". L'objectiu, amb les activitats que s'han dut a terme des de 2017, és promoure un espai de trobada, de diàleg i de reconeixement entre les diferents confessions, a més d'acostar a la ciutadania la diversitat religiosa present a la ciutat i al país.
News Item Vic celebra el Dia Internacional de la Diversitat Funcional (3 de desembre) amb una caminada popular i una taula rodona
El 3 de desembre és el Dia Internacional de la Diversitat Funcional i diverses entitats sense ànim de lucre que treballen per atendre persones amb diversitat funcional a la ciutat, la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Vic, han preparat dos actes per celebrar aquesta jornada.
News Item L’Atlàntida acull l’acte inaugural de les “II Jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic”
El passat dimarts, 12 de novembre, a dos quarts de vull del vespre es va celebrar l’acte inaugural de les “II Jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic” a la Sala Joan Anglada del Centre d’Arts Escèniques d’Osona, L’Atlàntida (c. Francesc Maria Masferrer, 4). Es va comptar amb la presència i les intervencions de Josep-Ramon Soldevila, regidor de Ciutadania, Barris, Cooperació i Participació de l’Ajuntament de Vic; Míriam Hatibi, consultora de comunicació i activista; i Francesc-Xavier Marín i Torné, professor de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Vic (ISCRVic) i de la Universitat Ramon Llull, i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.
News Item Les II Jornades de portes obertes als centres de culte de Vic mostren la diversitat religiosa present a la ciutat
Vic ha tornat a oferir una jornada de portes obertes als centres de culte que acull. Enguany s’ha desplegat en dos caps de setmana i hi han participat una vintena de comunitats i entitats religioses. De nou, la població de Vic i comarca ha tingut la oportunitat d’entrar a alguns centres de culte de tradicions ben diverses i conèixer de prop la diversitat religiosa present a la ciutat.
News Item Vic torna a viure el Dia Internacional de la Diversitat Funcional (3 de desembre) amb una caminada popular i una taula rodona
El passat 3 de desembre es va celebrar el Dia Internacional de la Diversitat Funcional i diverses entitats sense ànim de lucre que treballen per atendre persones amb diversitat funcional a la ciutat, la Universitat de Vic-Universitat de la Catalunya Central i l’Ajuntament de Vic, van oferir dues activitats organitzades conjuntament per celebrar aquesta jornada.
News Item Torna el "Jove Activa’t per Nadal!"
El 2, 3 i 4 de gener torna el “Jove, activa’t per Nadal!” al Pavelló de l’Ausoneta. De 10.00 a 13.00 h i de 15.30 a 18.30 h trobareu activitats esportives ben diverses: bàsquet, escalada, rugbi, bàdminton, spinning, bubble footbal, acroioga, circ, gimnàstica, handbol…
News Item Nadal al barri del Remei!
En el marc del Pla de Desenvolupament Comunitari, l'Associació de Veïns del Remei i la Biblioteca del Montseny organitzen, un any més, un seguit d'activitats per dinamitzar el barri i oferir activitats lúdiques i educatives pels infants i joves de la ciutat.
News Item Reunió de preparació de la 17a Mostra d'Entitats de Vic
Hem encetat un nou any i ja anem escalfant motors per preparar la nova edició de la Mostra d'Entitats de Vic. Un esdeveniment que, per 17è any consecutiu, serà el punt de trobada del teixit associatiu de la ciutat!
News Item El Síndic de Greuges atendrà queixes a Vic el dijous, 23 de gener de 2020
La ciutadania podrà concertar cita prèvia per consultes o queixes sobre actuacions de l'Administració pública i d'empreses que presten serveis generals.
News Item El nou pati de l’escola Doctor Joaquim Salarich s’obre fora de l’horari lectiu al veïnat
Se satisfà una demanda històrica als barris d’Osona i la Serra-de-senferm que servirà de prova pilot per estudiar-ne el funcionament i la possible habilitació d'espais com aquests en d’altres punts de la ciutat.
News Item El Síndic de Greuges de Vic també atendrà a l’Oficina del Remei a partir del 3 de febrer
Serà cada primera setmana de mes, els dilluns de 4 de la tarda a 8 del vespre i els dijous, de 10 del matí a 2 del migdia.
News Item Vic ha promogut més de 50 activitats comunitàries per millorar la convivència a la ciutat durant el 2019
El Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (ICI), promogut per ”la Caixa” en col·laboració amb administracions locals i entitats socials, es desenvolupa des del 2010 a 36 territoris espanyols caracteritzats per una alta diversitat cultural, amb la finalitat de millorar la convivència. A Vic, 2.960 persones han participat en les 55 activitats i projectes comunitaris aquest 2019 que s’han organitzat amb l’objectiu de prevenir i revertir conflictes socials, reforçar la convivència, garantir una millor cohesió social i valorar la diversitat cultural, ètnica, lingüística i religiosa de cada barri. Des que es va posar en marxa, els territoris han aconseguit sistematitzar un model preventiu de la conflictivitat social que el fa exportable a altres territoris i entitats que el vulguin aplicar.
News Item Vic inaugura el nou Espai Comunitari de l’Ajuntament al passeig de la Generalitat
L’espai està pensat per acollir les sessions de gimnàstica de la gent gran, així com trobades i activitats del teixit associatiu
News Item Arriba la 17a Mostra d'Entitats de Vic!
Hem encetat un nou any i ja anem escalfant motors per preparar la nova edició de la Mostra d’Entitats de Vic. Un esdeveniment que, per 17è any consecutiu, serà el punt de trobada del teixit associatiu de la ciutat!
News Item Sessió informativa Llei 16/2009 de centres de culte i la seva aplicació
Sessió informativa programada conjuntament amb la Direcció General d'Afers Religiosos. Es parlarà sobre l'aplicació de la Llei 16/2009 de centres de culte, i com afecta als locals ja existents (anteriors a l'entrada en vigor del decret: 11 d'agost de 200), així com a l'obertura i funcionament de nous locals.
News Item "Baixa a la Plaça!" arriba per segon any al barri d'Osona"
“Baixa a la Plaça!” és el nom del projecte que s’iniciarà el proper dimecres 26 de febrer al barri Osona de Vic i que s’allargarà fins el 6 de maig, per segon any consecutiu.
News Item S’instal·la al barri del Remei una escultura de la vigatana Empar Sáez
L’obra de Sáez, l’única dona escultora a Vic i Osona en les dues darreres dècades de finals del segle XX, forma part del conjunt escultòric ‘Osona Mediterrània’ ideat per Enric Pladevall. Precisament, l’escultura s’ha instal·lat als jardins de l’Espai Familiar i el Centre de Dia dies abans del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.
News Item Atenció per mitjans electrònics fins a nou avís
 
News Item Material divulgatiu multilingüe sobre el coronavirus
Tens amics que parlen un idioma originari d'un altre país? Fes-los arribar aquesta informació sobre el 🦠 #coronavirus
News Item Anul·lades les jornades multiesportives al carrer
Les Jornades Multiesportives previstes pels properes 6, 7, 8 i 9 d’abril queden anul·lades a causa del confinament previst per aquelles dates.
News Item Ajornament o possible anul·lació de la 17ª Mostra d’Entitats de Vic
Dilluns va finalitzar la inscripció a la 17a Mostra d'Entitats de Vic que s'havia de celebrar el dissabte, 9 de maig a la tarda a la rambla Passeig i a la rambla del Carme de Vic.
News Item Vic treballa per oferir un estiu únic durant el període de vacances escolars
L’oferta amb valor educatiu i lúdic s’oferirà del 22 de juny al 10 de setembre, sempre i quan les autoritats sanitàries i les recomanacions davant la pandèmia ho permetin
News Item S’habilita un espai del cementiri de Vic per enterrar-hi les persones difuntes de fe musulmana
Es tracta d’una solució provisional davant la situació d’emergència fins que, passats 5 anys, es puguin repatriar les restes al país d’origen
News Item Es publiquen consells de bona convivència en el marc de les festivitats i celebracions religioses a casa durant la COVID 19
A través de la plataforma Veinat+ de convivència i civisme, s’han adaptat les recomanacions per a conviure amb el veïnat durant la COVID 19 a aquestes festivitats religioses
News Item Agents cíviques i dinamitzadores informen a la ciutadania a peu de carrer i reparteixen mascaretes infantils
La Guàrdia Urbana continua vetllant pel compliment de les mesures en la sortida de menors de 14 anys i s'apel·la a la responsabilitat individual
News Item L’Ajuntament de Vic i l’ADFO adapten “Vicactiva’t a casa” per a les persones amb mobilitat reduïda
L’objectiu de la campanya és donar a la ciutadania consells útils per a un confinament actiu i promoure l’activitat física a casa
News Item L’1 de juny s’obre la preinscripció per viure un ‘Estiu únic’ a Vic
L’oferta de casals d’estiu posa èmfasi en el valor educatiu i lúdic i aglutina la programació de l’Estiu XL, el Cívicus i les Tardes d’estiu al carrer
News Item Neix ‘Amistats de llengua’, un projecte de voluntariat per fomentar el català entre joves
La proposta sorgeix de l’Oficina Municipal d’Acollida, Ciutadania i Vicjove perquè els nois i noies nouvinguts coneguin la llengua i comparteixin experiències
News Item Més agents per continuar promovent la convivència a Vic, també en horari nocturn
Malgrat la situació d’emergència generada per la COVID-19, aquest estiu es torna a comptar amb la figura municipal de l’Agent Cívic Nocturn als carrers, places i parc de la ciutat amb l’objectiu de promoure la bona convivència i el civisme, també, en horari nocturn
News Item Una proposta única de Les Tardes d’Estiu al Carrer per un estiu únic a Vic
De l’1 de juliol al 9 de setembre de 2020: dotze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure per a tots els gustos i totes les edats
News Item Cinc joves del Projecte “Vic Basket Beat” participen en un videoclip de Macaco
Més de 200 joves d’entre 12 i 25 anys han participat des de l’any passat a l’entitat i al projecte Vic Basket Beat, de la mà de l’Ajuntament.
News Item Vic té a punt 34 refugis climàtics en cas que s’activi una onada de calor
S’habilitaran set espais amb aspersors d’aigua i l’Orfeó com a espai interior adaptat per a les persones que hi vulguin anar a llegir, relaxar-se o jugar i es compta amb 28 espais passius amb arbrat frondós
News Item Les Tardes d’Estiu al Carrer continuen durant els mesos d’agost i setembre
S'organitzen en el marc de la iniciativa Viu el carrer!, promoguda pel Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, implantat a la ciutat per l’Ajuntament de Vic i l’Associació Tapís, amb el suport de la Fundació ”la Caixa”
News Item El setembre s’iniciarà un procés participatiu per definir un Pla Estratègic al barri del Remei
El pla establirà unes línies estratègiques amb accions concretes i realitzables durant l’actual legislatura
News Item La implicació de nous agents ha permès culminar amb èxit la sisena edició de les Tardes d’Estiu al Carrer, marcada per la situació de pandèmia.
S’han realitzat prop de 30 activitats durant 11 setmanes amb una participació al voltant de les 1.500 persones, esdevenint una bona oportunitat per fomentar la implicació de nous agents i afavorir la participació de grups de joves de la ciutat.
News Item Sessió informativa sobre el tràmit de comunicació prèvia d'obertura i ús de centres de culte
 
News Item S’obren les inscripcions per la IV Jornada de Salut Comunitària de Vic
La Jornada es durà a terme el 29 d’octubre de 10 a 12h en format ONLINE i té per títol: Dol i acompanyament en processos de malaltia – en general, i en particular durant aquests temps de pandèmia – des d’una perspectiva intercultural.
News Item Vic promou la sensibilització entorn la diversitat religiosa amb la segona edició de “Confessions religioses en diàleg”
Es continua treballant la pluralitat des de l’àmbit local i des d’una mirada laica i transversal amb actes telemàtics i una programació cultural i de culte del 10 de novembre al 9 de desembre que es podrà portar a terme en funció de les mesures sanitàries vigents
News Item En marxa el procés participatiu de l’Ajuntament de Vic per definir el Pla Estratègic del Remei
Fins al 30 de novembre la ciutadania vinculada al barri pot contestar una enquesta en línia o per telèfon per recollir valoracions
News Item Enllaços d’accés als actes virtuals del cicle Confessions religioses en diàleg
 
News Item Vic treballa la pluralitat de confessions des d’una mirada laica i transversal
El doctor en teologia Francesc Torradeflot inaugura el segon cicle “Confessions religioses en diàleg” amb una conferència telemàtica sobre diversitat religiosa i cohesió social
News Item La Taula de Salut Comunitària de Vic aborda de manera integral els efectes de la pandèmia
Les properes accions se centren en definir un missatge de prevenció comú i atendre els grups més vulnerables
News Item S’anul·len els dos darrers actes del cicle “Confessions religioses en diàleg”
Les actuals mesures de seguretat impedeixen que demà dimarts es pugui projectar la pel·lícula "The Farewell" i que divendres se celebri la pregària interreligiosa a l’Orfeó
News Item Ja estan disponibles els vídeos dels dos actes virtuals del segon cicle Confessions religioses en diàleg
La conferència inaugural i la xerrada “Joves i espiritualitat: punt de trobada” es van fer a distància per complir amb les mesures de seguretat i es van gravar per poder ser visualitzades posteriorment
News Item Vic commemora el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional
S’ha preparat una campanya de sensibilització sobre l’impacte de la pandèmia en aquest col·lectiu entorn al 3 de desembre, dia commemoratiu internacional
News Item Es publica un recull dels textos i les cançons de diverses confessions religioses de Vic que havien de ser les protagonistes de la pregària interreligiosa d’enguany
Es tracta d’un seguit de materials que parlen sobre com superar moments difícils com l’actual des de l’espiritualitat
News Item El projecte Viu el Carrer! rep el 2n premi a l’11a edició dels premis J.M Rueda Palenzuela, de la Diputació de Barcelona
El Projecte Viu el Carrer! ha estat guardonat amb el 2n premi, reconeixent la iniciativa per la seva aportació a l’hora de reforçar vincles socials i així, fomentar la cohesió social
Accions del document

  • IMPULSVIC
  • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
  • CREACCIÓ
  • VIALNET
  • RASESVIC
  • VICVERD
  • MINSVIC

Carregant...