Sou aquí: Inici Actualitat Celebració del 10è aniversari de “El barri és nostre”
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Celebració del 10è aniversari de “El barri és nostre”

La pel·lícula es va rodar l'any 2009 amb veïns i veïnes del barri d'Osona amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana, la cohesió social i el sentiment de pertinença al barri i a la ciutat. El passat divendres 12 de juliol, 10 anys després, es va commemorar l'efemèride amb un acte gratuït i obert a tothom, a les 8 del vespre, a la plaça d'Osona que va comptar amb un pica-pica intercultural, balls de Bollywood i el visionat de la pel·lícula, entre d'altres.

Jul 15, 2019
Celebració del 10è aniversari de “El barri és nostre”

Cartell de l'acte de commemoració dels 10 anys de la pel·lícula

“El barri és nostre” és un migmetratge de quaranta-cinc minuts que es va realitzar l'any 2009 amb els veïns i veïnes del barri d'Osona de Vic i que va obtenir, a més d'una nombrosa participació veïnal, un reconeixement internacional en el certamen de l’Observatori Internacional de la Democràcia participativa (OIDP) i es va visionar a diversos festivals de cinema. La realització del film, deu anys enrere, tenia per objectiu reforçar la participació ciutadana, l'associacionisme i la cohesió social, a més de reforçar el sentiment de pertinença al barri i a la ciutat; i és que la pel·lícula va saber retratar, molt fidelment, la idiosincràsia i diversitat cultural del barri d’Osona. El projecte el va dur a terme l'Ajuntament de Vic i va comptar amb una estreta col•laboració de l'Associació de Veïns del barri d'Osona, la Comunitat de Propietaris de la plaça d'Osona i l'Associació Social i Cultural de l'Índia a Osona. La realització va anar a càrrec de Moviola Produccions.

 

Deu anys després, l’Ajuntament de Vic, juntament amb l'associació de veïns del barri i el Festival Nits de Cinema Oriental, ha volgut commemorar l'aniversari d’aquesta iniciativa al punt neuràlgic de la pel·lícula: la plaça Osona. el passat divendres, 12 de juliol a les 8 del vespre, en el marc de la programació “Més Nits!” dels Centres Cívics de Vic i el Festival Nits de Cinema Oriental, es va proposar un acte gratuït i obert a tothom en què es va tornar a reviure la màgia d'aquest migmetratge. Prop de 250 persones van assistir a l'acte, que va començar a les vuit del vespre amb un pica-pica intercultural i ambientació musical. A dos quarts de deu del vespre es van oferir diversos balls de Bollywood, que van ser protagonistes a la pel·lícula. Acte seguit, a tres quarts de deu, es va donar pas als parlaments dels diferents protagonistes que deu anys enrere van tenir un paper rellevant, tan davant com darrere de la càmera, a més de la presència de la regidora actual de Cultura a l’Ajuntament de Vic, Susagna Rour, i de la nova regidora del barri, Bet Franquesa. Finalment, a les deu del vespre es va donar pas al visionat de la pel·lícula “El barri és nostre”. Va tancar la nit la projecció d'un vídeo del "making of" que va captivar al públic.

 

Aquest acte va ser, en definitiva, un reconeixement a la iniciativa que va tenir lloc al barri i a la ciutat l'any 2009 i que va mobilitzar un important gruix de veïns i veïnes per mostrar la diversitat de cultures presents al barri d'Osona, així com el treball conjunt per la cohesió social. A més de ser, també, una proposta cultural cinematogràfica molt interessant a la ciutat, donat el seu caràcter participatiu i festiu.

 

La proposta s'ha emmarcat en la programació “Més Nits!” que organitzen de manera conjunta els Centres Cívics de l’Ajuntament de Vic i el Festival Nits de Cinema Oriental els quinze dies previs a l'inici del festival. El Festival Nits de Cinema Oriental engega motors avui, 15 de juliol i, enguany, arriba a la 16a edició. 

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...