Sou aquí: Inici Actualitat Durant el mes d’octubre l’Ajuntament de Vic torna a oferir cursos de formació al teixit associatiu de la ciutat
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Durant el mes d’octubre l’Ajuntament de Vic torna a oferir cursos de formació al teixit associatiu de la ciutat

Com a resultat del sondeig sobre formació associativa que es va realitzar a la darrera Mostra d’Entitats del passat mes de maig, l’Ajuntament de Vic publica l’oferta de formació associativa d’aquesta tardor dirigida a les persones que formen part d’entitats sense ànim de lucre de Vic.

Set 25, 2019
Durant el mes d’octubre l’Ajuntament de Vic torna a oferir cursos de formació al teixit associatiu de la ciutat

Cartell de l'oferta formativa associativa de l'any 2019

Es tracta d’una oferta formativa que inclou quatre propostes en format de tallers i sessions d’assessorament individualitzat relacionats amb l’autoprotecció en situació d’emergènica mèdica, la fiscalitat i captació de fons en el si de les entitats, l’obtenció de la signatura digital de l’entitat i el nou reglament europeu de protecció de dades. Totes les formacions són gratuïtes, tenen una durada d’una o dues sessions i es desenvoluparan al Centre Cívic Can Pau Raba i a les seus de Ciutadania i d’alguna entitat de la ciutat.

 

 • Consulta el programa amb la informació sobre les dates i els continguts aquí
 • Descarrega el full d'inscripció aquí

 

Un dels serveis que ofereix l’Ajuntament de Vic és donar suport associatiu a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. L’any 2018 es van comptabilitzar un total de gairebé dues-centes cinquanta consultes i, a hores d’ara, ja se’n comptabilitzen prop de dues-centes vint. El suport associatiu es desplega a diferents nivells, però el gruix del treball diari es concentra en l’atenció i l’acompanyament personalitzat en la gestió quotidiana de l’entitat: la presentació de documents al Registre General d’Associacions del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, l’obtenció de la signatura digital de l’entitat - d’obligat ús des de l’any 2016 per a les entitats jurídiques per a relacionar-se amb l’Administració - , la presentació d’instàncies per a l’organització d’activitats, etc. A més, des de l’Àrea de Ciutadania es gestiona el Registre Municipal d’Entitats de Vic, registre oficial on es poden inscriure totes les entitats amb seu social a la ciutat.

 

Una altra de les tasques d’aquest servei és la d’organitzar activitats per fomentar l’associacionisme a la ciutat i difondre l’activitat del teixit associatiu de Vic, que compta amb més de 300 entitats sense ànim de lucre d’àmbits diversos: cultural, social, cooperatiu, esportiu, veïnal, etc. L’esdeveniment anual per excel·lència és la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que s’organitza amb la col·laboració de les àrees de Cultura i Cooperació de l’Ajuntament de Vic i les mateixes entitats participants. Una de les novetats de la setzena edició de la Mostra ha estat la participació d’entitats religioses, ja que són associacions sense ànim de lucre i des de la organització, amb el vistiplau de la resta d’entitats participants, es va considerar que també hi han de tenir cabuda.

 

Finalment, vinculats a l’assessorament per a entitats, l’Ajuntament de Vic té tres canals de difusió propis: el portal web “Vic Entitats” que és, també, un espai per a la creació gratuïta de webs associatives; el butlletí informatiu “Infoentitats”, que es publica dues vegades per setmana, els dimarts i els dijous, i que recull les activitats que organitzen les entitats i altres informacions d’interès; i el compte de Twitter “@vic_ciutadania” compartit amb altres departaments de l’Àrea Social de l’Ajuntament de Vic.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...