Sou aquí: Inici Actualitat El projecte Les Tardes d’Estiu al Carrer s’acomiada amb una festa final plena de música, dansa i diversió
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

El projecte Les Tardes d’Estiu al Carrer s’acomiada amb una festa final plena de música, dansa i diversió

En total, s’han realitzat prop de 40 activitats, organitzades amb més de 14 entitats, durant 11 setmanes i amb una participació al voltant de les 2.000 persones.

Set 06, 2019
El projecte Les Tardes d’Estiu al Carrer s’acomiada amb una festa final plena de música, dansa i diversió

Una activitat lúdica de Les tardes d'estiu al carrer 2019

Les Tardes d’Estiu al Carrer es donen per consolidades en el seu cinquè any consecutiu a la ciutat de Vic. Aquesta proposta de lleure s’emmarca dins del projecte Viu el Carrer!, promogut pel Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, i l’Ajuntament de Vic i té l’objectiu de fomentar la cohesió social i la convivència durant les vacances escolars d’estiu a l’espai públic amb una mirada en positiu de la diversitat. Les accions del projecte Viu el Carrer! consten de diferents activitats d’oci i esport dirigides a infants, joves i famílies que es realitzen durant tot l’any coincidint amb el període de vacances a les escoles i instituts. 

 

Una programació comunitària per a la cohesió des de la interculturalitat

 

La programació de Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019 s’ha concentrat del 25 de juny al 6 de setembre de 2019: onze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure gratuïtes per a tots els gustos i totes les edats que s’ha acomiadat amb una gran festa plena de música, dansa i diversió. Aquesta festa final ha consistit en l’espectacle ZUM del grup La Tresca i la Verdesca, en un taller de pintar cares per part del grup d’animació sociocultural de la Casa d’Oficis i un berenar fet pel grup de cuina de la Casa d’Oficis. A més, en aquesta activitat s’ha comptat amb un servei d’audiodescripció per garantir l’accessibilitat visual.

 

Des del juny i tot el juliol s’ha realitzat una activitat diària. Durant l’agost, s’ha realitzat una activitat setmanal i la primera setmana de setembre els i les joves de la Casa d’Oficis han realitzat una activitat cada matí. En total, s’han realitzat prop de 40 activitats: espectacles (titelles, rondallaires, etc.), tallers (circ, reparació de joguines i de bicicletes, manualitats, etc.), jocs (tradicionals, de taula, gegants, tobogan aquàtic, etc.) i esports (tennis taula, futbol, krofball, rocòdrom, bubble-football, etc.).

 

Per realitzar Les Tardes d’Estiu al Carrer es compta amb la participació local de les administracions, els professionals i la ciutadania. Aquest any, en el disseny i organització de les activitats, han participat més de 14 entitats socials, educatives i culturals juntament amb un ampli nombre de persones professionals de serveis de l’administració i algunes col·laboracions de persones voluntàries. Com a novetat, també s’ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats de diversitat funcional de la ciutat per tal de fer inclusives la major part de les activitats i garantir l’accessibilitat de tothom.

 

Aquest treball comunitari permet organitzar activitats gratuïtes, lúdiques i esportives que fomentin els valors saludables, de sostenibilitat i de convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat. Les activitats de la programació d’enguany s’han portat a terme en 23 parcs i places de tota la ciutat de Vic. En total, la participació a les activitats lúdiques ha sigut al voltant de les 2.000 persones.

 

Pel que fa a la part esportiva, aquest any s’ha apostat per una nova proposta de futbol i activitat física a les pistes del municipi: Vic Futbolnet, un projecte que compta amb una metodologia d’intervenció social que es basa en la pràctica del futbol des dels valors. S’ha impulsat  amb el suport de la Fundació Barça que, des del 2011, aplica aquest mètode i utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i com a agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves dels barris, pobles i ciutats. Amb noves propostes com aquesta, a més de promoure l'activitat física entre els infants i joves, s’ha incentivat fer-los reflexionar entorn valors com el treball en equip i la necessitat de diàleg per a una millor cohesió social al barri i al conjunt de la ciutat. En total s’han realitzat 7 grups amb un total de 90 participants: 3 grups de la categoria Benjamí (de 8 a 10 anys) amb 33 infants, 3 grups d’Alevins (de 10 a 12 anys) amb 32 i un grup Infantil-Cadet amb 25 adolescents de 12 a 16 anys.

 

A més, per tercer any consecutiu, l'OAR Vic ha tornat a col·laborar amb l'Ajuntament de Vic per obrir una part de les instal·lacions als infants i joves, de 6 a 18 anys, de la ciutat per a jugar-hi de manera lliure, sota la supervisió de monitors assumits per l'Ajuntament de Vic. L'objectiu d’aquesta acció és ampliar l'oferta d'espais de pràctica esportiva a medi obert a la ciutat, donat que en el període de vacances escolars és quan hi ha una major ocupació de les pistes de barri, parcs i places del municipi. L’horari d’obertura ha sigut de dilluns a divendres de les 17 a les 20 hores. Durant tot el període d’estiu han passat prop de 400 infants i joves, omplint diàriament l’aforament màxim de l’equipament.

  

Totes aquestes accions formen part de la programació d'activitats municipals recollides a l'ESTIU VIC XLi el Pla de l’Esport de Vic - Vicactiva’t. Les fotografies i notícies de les activitats lúdiques de Les Tardes d’Estiu al Carrer es poden trobar a http://www.viuelcarrer.cat/

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...