Sou aquí: Inici Actualitat Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social

El Projecte ICI, impulsat per l’Obra Social “la Caixa” i promogut a la ciutat per l’Associació Tapís i l’Ajuntament de Vic, incorpora noves entitats i institucions, que col·laboraran per millorar la convivència intercultural a Vic.

Mar 15, 2019
Es crea a Vic un Espai de Relació Institucional per a la millora de la convivència i la cohesió social

L'alcaldessa Anna Erra juntament amb els representants de les entitats i institucions

 Vic, 15 de març de 2019.- L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simon i els representants d'onze entitats i institucions de la ciutat, han presentat aquest matí a Vic el nou Espai de Relació Institucional.

 

Aquest acord, que s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI), recull el protocol de compromisos i actuacions pel qual l’Ajuntament de Vic, juntament amb altres entitats públiques i privades, es comprometen a promoure i afavorir la cohesió social i la convivència ciutadana intercultural de la ciutat.

 

L’acte ha tingut lloc a Vic, amb l’assistència dels representants de les entitats i institucions signants de l’acord de col·laboració: Joan Turró, director general de la Fundació Universitària Balmes; Imma Cervós, directora de la regió de la Catalunya Central de l’Agència de Salut Pública de Catalunya; Núria Puig, gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central del Servei Català de la Salut; Jaume Portús, president del Consorci Hospitalari de Vic; Josep Maria Roca, president del Consell Esportiu d’Osona; Marta Serrarols, gerent de l'EAP Vic 2 sud; Mercè Generó, gerent d’Osonament; Antoni Cumeras, president de l’Associació Tapís; Joan Soler, president del Casal Claret i Jeroni Vinyet, president de Càritas Arxiprestal de Vic.

 

Els participants en aquest acte han destacat l’alt nivell d’implicació dels professionals de l’administració i d’entitats socials dels àmbits de salut, educació i convivència, així com la contribució que el Projecte ICI fa a la realitat de les seves entitats.

 

En la jornada d’avui s’han compartit els avenços del procés comunitari intercultural i les diverses accions en l’àmbit de la salut, educació i la convivència.

 

Enguany, la Taula de Salut comunitària, que anualment desenvolupa la Jornada en Salut Comunitària de la ciutat de Vic on participen més de 150 professionals de l’àmbit social i de la salut ha presentat la "Diagnosi en Salut Comunitària de la ciutat de Vic". Aquest document té per objectiu reportar de la forma més fidedigne l’estatus de la ciutat quant a salut, per establir un punt de partida des d’on començar a treballar els reptes del territori.

 

D’altra banda, dins la iniciativa “Viu el Carrer!”, es promouen nombroses activitats per fomentar l’activitat física i l’oci saludable a l’espai públic, des dels carrers, a les pistes, contribuint a la millora de la convivència i la cohesió social de Vic.

 

Què és l’Espai de Relació Institucional?

 

Els Espais de Relació Institucional donen suport i sostenibilitat als processos comunitaris desenvolupats a cadascun dels 36 municipis que integren el Projecte ICI. Faciliten la col·laboració, la complementarietat i les sinergies entre els diferents recursos implicats, entre els quals hi ha administracions, institucions i la ciutadania.

 

L’existència d’aquest espai facilita i impulsa la sostenibilitat per donar les respostes coordinades i integrades que necessiten les ciutats del segle XXI. Davant la diversitat social i cultural, cal marcar estratègies que reverteixin en la integració intercultural i afavoreixin la cohesió social, les quals també impliquen valorar la diversitat com un motor d’innovació, transformació i desenvolupament social, cultural i econòmic de les nostres ciutats.

 

Un projecte consolidat

 

Aquest acord que constitueix l’Espai de Relació Institucional forma part del Projecte ICI, desplegat per l’Obra Social ”la Caixa” a un total de 36 territoris de 31 municipis diferents de tot Espanya.

 

El Projecte ICI neix de la necessitat d’afrontar una nova realitat en la qual s’evidencia que els moviments migratoris de la nostra societat configuren ciutats cada vegada més diverses. Fruit d’aquest fenomen, s’han seleccionat territoris amb una elevada diversitat cultural per posar-hi en marxa aquesta iniciativa d’intervenció preventiva que fomenta les relacions interculturals, que afavoreix la cohesió social i que promou l’apoderament de la societat en pro de la convivència i el desenvolupament comunitari.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...