Sou aquí: Inici Actualitat Formació associativa gener i febrer 2018
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Formació associativa gener i febrer 2018

Com a resultat del sondeig sobre formació associativa que es va realitzar a la darrera Mostra d’Entitats del passat mes de maig de 2017, des de l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, es va publicar l’oferta de formació associativa pels mesos de gener i febrer de 2018 destinada a les persones que formen part d’entitats sense ànim de lucre de Vic.

Abr 19, 2018

 

L’oferta formativa d’enguany ha inclòs vuit cursos, tallers, monogràfics i sessions d’assessorament individualitzat relacionats amb el relleu generacional en el si de les entitats, l’organització d’esdeveniments culturals, l’obtenció de la signatura digital de l’entitat, la contractació d’assegurances i l’elaboració de projectes, entre d’altres. Totes les formacions han estat gratuïtes, d’una una durada d’una o dues sessions i s’han desenvolupat als Centres Cívics de Can Pau Raba i El Montseny. 

L’any 2008 es va crear l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Vic. Des d’aleshores, un dels serveis que ofereix aquesta àrea és donar suport associatiu a les entitats sense ànim de lucre de la ciutat. L’any 2017 s’han comptabilitzat un total de gairebé cent seixanta consultes de cent quinze entitats diferents.

El suport associatiu es desplega a diferents nivells, però el gruix del treball diari es concentra en l’atenció i l’acompanyament personalitzat en la gestió quotidiana de l’entitat, la sol·licitud de subvencions, l’organització d’activitats, etc. A més, des de l’Àrea de Ciutadania es gestiona el Registre Municipal d’Entitats de Vic, registre oficial on es poden inscriure totes les entitats amb seu social a la ciutat.

Una altra de les tasques de l’àrea és la d’organitzar activitats per a fomentar l’associacionisme a la ciutat i difondre l’activitat del teixit associatiu de Vic, que compta amb més de 300 entitats sense ànim de lucre d’àmbits diversos: cultural, social, cooperatiu, esportiu, veïnal, etc. L’esdeveniment anual per excel·lència és la Mostra d’Entitats i Músiques de Vic que s’organitza amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Vic i les mateixes entitats participants.

Finalment, vinculats a l’assessorament per a entitats, l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament té dos canals de difusió propis: d’una banda, el portal web “Vic Entitats” que és, també, un espai per a la creació gratuïta de webs associatives i, d’altra banda, el butlletí informatiu “Infoentitats”, que es publica dues vegades per setmana, els dimarts i els dijous, i que recull les activitats que organitzen les entitats i altres informacions d’interès. Aquesta publicació s’envia exclusivament a les entitats; es tracta doncs d’un butlletí de les entitats, per a les entitats.

En definitiva, la formació associativa és una de les múltiples línies de treball de l’Àrea de Ciutadania i té per objectiu oferir eines formatives per a una major capacitació del teixit associatiu de la ciutat de Vic.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...