Sou aquí: Inici Actualitat L’1 de juny s’obre la preinscripció per viure un ‘Estiu únic’ a Vic
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

L’1 de juny s’obre la preinscripció per viure un ‘Estiu únic’ a Vic

L’oferta de casals d’estiu posa èmfasi en el valor educatiu i lúdic i aglutina la programació de l’Estiu XL, el Cívicus i les Tardes d’estiu al carrer

Mai 25, 2020

Del dia 1 a l’11 de juny estarà obert el període de preinscripcions a l’Estiu Únic, el projecte de casals d’estiu que l’Ajuntament de Vic aquest any posa en marxa d’acord amb la situació actual i que tindran lloc del 29 de juny al 10 de setembre. Amb l’objectiu d’oferir un estiu adaptat a les necessitats dels infants, joves i les seves famílies, enguany s’ha decidit englobar en un ‘Estiu únic’ la programació habitual d’Estiu XL i Cívicus –casals d’estiu per a infants i joves de 3 a 16 anys- i de Tardes d’estiu al carrer –activitats obertes a tot el públic. “Aquesta edició posa especial èmfasi en el valor educatiu i lúdic després de mesos sense activitat escola presencial i s’han previst activitats de lleure, tallers creatius, activitats multiesportives, culturals i formatives”, explica Elisabet Franquesa, regidora d’Educació i Joves.

La formalització de les preinscripcions (de l’1 al 11 de juny) i de les inscripcions (entre el 15 i el 21 de juny) s’hauran de tramitar mitjançant en aquest enllaç. També es pot sol·licitar ajuda trucant a les Oficines d’Atenció Ciutadana de Vic (OAC) al telèfon 93 886 21 00. Si sorgeix algun problema en realitzar els tràmits en línia, des del Vicjove s'atendrà presencialment durant el període de preinscripcions i inscripcions en horari de matí (de 10 a 12) els dilluns i els dimecres, i en horari de tarda (de 4 a 7) els dimarts i els dijous. 

 

Durant el període de preinscripció es podran demanar beques, com podeu consultar aquí, i es garanteix plaça a tots els nens i nenes inscrits a l’Estiu Únic.

Els passos a seguir per tal de realitzar la inscripció als casals d’estiu són els següents:

 1. Omplir el formulari de preinscripció a través de l’aplicatiu web dels Casals d’estiu. Aquest demanarà que es triï una de les zones de Vic.
 2. Esperar que finalitzi el període de preinscripcions per rebre via correu o trucada l’assignació de plaça a un dels casals d’estiu.
 3. Per últim, caldrà formalitzar la inscripció en línia durant el període establert seguint els passos que es demanarà: presentar documentació i fer pagament.
 
 

L’oferta d’aquest estiu

Entre les novetats d’aquest any destaca una major varietat d’activitats (multiesportives, formatives-culturals i artístiques), col·laboracions amb les entitats esportives i culturals, la unió del Casal de la Farinera amb els casals municipals oferint tallers artístics durant tot l’estiu per a totes les edats i la fixació d’un període de preinscripcions i un altre d’inscripcions per facilitar la gestió dels espais de la ciutat, en funció de la demanda.

Els casals es faran en quatre zones de la ciutat i la quantitat de casals per zona dependrà de les mesures de prevenció estipulades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Totes les activitats que es faran s’ajustaran als requeriments establerts per a les autoritats sanitàries.

L’oferta dels casals d’estiu és classificarà, com cada any, per talles. L’Estiu XS, per a infants de P3 a P5, inclourà tallers, jocs d’aigua, tallers esportius, jocs de cucanya i tallers formatius. L’Estiu S, per a infants de 1r fins a 3r, oferirà activitats centrades en l’esport, el lleure, la creativitat i la formació. L’Estiu M, destinat a infants de 4t fins a 6è, presentarà activitats centrades en la salut, l’esport, la descoberta, la creativitat i la formació. En el cas de l’Estiu L, per a joves de 6è i 1r i 2n d’ESO, i de l’Estiu XL, per a joves de 3r i 4t d’ESO, cal triar el Cívicus a mida que més interessi al web de Vic jove

Els horaris dels casals d’Estiu XS, S i M seran de 9 del matí a 1 del migdia (o fins a les 3 de la tarda si hi ha servei de menjador) o de 3 a 7 de la tarda. Per a l’Estiu L i XL, el casal es farà de dos quarts de 10 del matí a dos quarts de 2 de la tarda (o fins a les 3 amb servei de menjador) i de 3 a 7 de la tarda. La rebuda i recollida d’infants es pot fer mitja hora abans de començar i mitja hora després de plegar sense cost addicional. Els preus dels casals són de 25 euros/setmana (22 euros/setmana per a les famílies nombroses o monoparentals) i 64 euros/setmana (61 euros/setmana per a famílies nombroses o monoparentals) si s’hi inclou el dinar.

 
 

6a edició de les Tardes d’estiu al carrer

La proposta de Tardes d’estiu al carrer, promoguda pel Projecte d’Intervenció Comunitària de Vic i l’Ajuntament de Vic, arriba a la 6a edició i també s’integra al projecte Estiu Únic. De l'1 de juliol al 9 de setembre en horari de tardes, s’oferiran diverses activitats gratuïtes obertes a infants, joves i famílies. “Aquest any la programació de les Tardes d’estiu al carrer s’ajustarà als requeriments establerts per les autoritats sanitàries, de manera que no es disposarà d’una programació per a tot l’estiu tal com es feia els altres anys sinó que les activitats es difondran periòdicament per tal d’anar-les adaptant als canvis que es produeixin”, avança Franquesa.

Per fomentar la convivència a la ciutat s’han preparat s'oferiran 11 setmanes amb activitats i propostes culturals, de lleure i d'oci saludable per infants, famílies i joves, gratuïtes i adaptades a les recomanacions establertes en relació a les mesures de seguretat i higiene. Les propostes s’organitzen conjuntament amb les entitats socials, educatives i culturals de la ciutat i l’objectiu és fomentar els valors saludables, la sostenibilitat i la convivència en places, carrers, pistes i parcs de Vic. La programació de les Tardes d’estiu al carrer es pot consultar aquí i al telèfon: 638 800 637 i a l’adreça electrònica equipicivic@tapis.cat.

 

Podeu consultar el díptic per viure un 'Estiu únic' en aquest enllaç

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...