Sou aquí: Inici Actualitat La implicació de nous agents ha permès culminar amb èxit la sisena edició de les Tardes d’Estiu al Carrer, marcada per la situació de pandèmia.
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

La implicació de nous agents ha permès culminar amb èxit la sisena edició de les Tardes d’Estiu al Carrer, marcada per la situació de pandèmia.

S’han realitzat prop de 30 activitats durant 11 setmanes amb una participació al voltant de les 1.500 persones, esdevenint una bona oportunitat per fomentar la implicació de nous agents i afavorir la participació de grups de joves de la ciutat.

Set 10, 2020

La sisena edició de les Tardes d’Estiu al Carrer, emmarcada al projecte Viu el carrer!, ha estat marcada enguany per la situació de pandèmia provocada per la Covid-19. Aquesta circumstància ha obligat a redefinir el format i la dinamització de les activitats, per tal de fer-les segures d’acord amb les mesures recomanades per les administracions competents.

 

A l’inici de la temporada d’estiu, des de l’Ajuntament de Vic es va fer l’aposta de poder aglutinar totes les accions adreçades a infants i joves que s’esdevenen en aquest període no lectiu, de manera que es donés una màxima cobertura horària, facilitant així la conciliació i les diverses realitats de les famílies de la ciutat. Així doncs, sota la marca de Estiu Únic, es van organitzar els Casals d’Estiu Municipals, el Cívicus i també les Tardes d’Estiu al Carrer!.

 

Paral·lelament, s’ha aprofitat per incloure les accions del VicTroc dirigides a infants, joves i famílies, a la programació de les Tardes d’Estiu al Carrer, de manera que finalment, s’ha pogut oferir una programació diària d’activiats i propostes durant el mes de juliol. Durant l’agost, s’ha realitzat una activitat setmanal i al setembre s’han fet dues activitats setmanals. 

 

Activitats per a tots els públics gràcies a la implicació de nous agents

 

Amb l’objectiu de fomentar la cohesió social i la convivència durant les vacances escolars d’estiu a l’espai públic, i amb una mirada en positiu de la diversitat, en total s’han realitzat un total de 28 activitats tenint en compte les recomanacions d’higiene i seguretat. Han estat activitats de tipologies diferents, però amb un format més d’espectacle que de taller, com era habitual.

 

Pel que fa a la participació, aquest any han arribat a participar unes 1.500 persones en tot el Projecte de Les Tardes d’Estiu al Carrer!, entre l’1 de juliol i el 8 de setembre

 

En aquesta edició destaquem el fet que per primera vegada s’han ofert activitats per la franja 0-3 anys i la valoració és molt positiva ja que la participació de famílies, així com la implicació de les Escoles Bressol Municipals de Vic (concretament l’Espai Familiar el Remei), ha estat molt alta.

 

Per altra banda, també destaquem la implicació d’algunes entitats i organismes de la ciutat que fins al moment no havien format part d’edicions anteriors. És el cas del Museu Episcopal de Vic, la Farinera o el Centre d’Arts Escèniques d’Osona L’Atlàntida, fet que es valora molt positivament. Aquest treball comunitari permet organitzar activitats gratuïtes, lúdiques i esportives que fomentin els valors saludables, de sostenibilitat i de convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat.

 

En aquesta edició també destaquem la implicació dels i les joves voluntaris que han portat a terme les activitats de Show Freestyle, Exhibició Street Workout i Exhibició al nou Skate Park, gràcies a la dinamització i acompanyament de les dinamitzadores de carrer de l’Ajuntament de Vic. Així mateix, també la participació dels joves del programa del Vic Basket Beat i de la Mostra d’Arts Escèniques.

 

Totes aquestes activitats s’han dut a terme a 16 parcs i places de tota la ciutat de Vic, tot i que la proposta ha prioritzat la realització d’activitats al sud de la ciutat. Per això, hi ha hagut nombroses accions al barri del Remei, a la Serra-de-senferm, a l’Horta Vermella, al barri d’Osona, a Santa Anna, etc., barris que estan situats geogràficament al sud de Vic, però també s’han programat activitats a altres extrems de la ciutat i al centre, com per exemple, el Sucre o el centre històric de Vic.

 

Una proposta esportiva per a fomentar l’activitat física i els valors al carrer

 

A totes aquestes activitats cal afegir-hi la proposta de Vic Esportnet 2020, per infants i adolescents d’entre 8 i 16 anys, que aquest any ha comptat amb la participació de 100 infants i adolescents distribuïts en 3 categories – Benjamí, Aleví i Infantil - en funció de l’any de naixement. Aquesta proposta esportiva, que té per objectiu utilitzar el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i com a agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves dels barris, pobles i ciutats, era novetat de l’edició d’enguany, en substitució del Vic Futbolnet que es va realitzar el 2019 amb la Fundació Barça. Amb noves propostes com aquesta, a més de promoure l'activitat física entre els infants i joves, s’ha incentivat fer-los reflexionar entorn valors com el treball en equip i la necessitat de diàleg per a una millor cohesió social al barri i al conjunt de la ciutat.

 

Un any més, i ja en són quatre de consecutius, l'OAR Vic i l’Ajuntament de Vic han col·laborat una vegada més per obrir una part de les instal·lacions esportives de l’entitat als infants i joves, de 6 a 18 anys, de la ciutat per a jugar-hi de manera lliure, sota la supervisió de monitors assumits per consistori. L'objectiu d’aquesta acció no és altra que ampliar l'oferta d'espais de pràctica esportiva a medi obert a la ciutat, ja que en el període de vacances escolars és quan hi ha una major ocupació de les pistes de barri, parcs i places del municipi. L’horari d’obertura ha sigut de dilluns a divendres de les 5 de la tarda a les 8 del vespre i s’han extremat, més que mai, les mesures higièniques amb un exhaustiu control d’accés. Durant tot el període d’estiu han passat prop de 200 infants i joves. Aquesta activitat va en la línia de les accions que es promouen en el marc del pla Vicactiva’t.

 

Finalment, les tardes des de l’1 de juliol i fins aquesta mateixa setmana, s’ha comptat amb la presència de dues monitores de carrer a l’espai públic. Aquesta figura, que fa 5 anys que cada estiu surt a carrer, ha estat present en diferents parcs, places i pistes de tota la ciutat amb molta presència d'infants per tal d'oferir, de manera informal i no programada, alternatives de joc, dinàmiques i proporcionar una tarda diferent a aquells infants que fan un ús habitual d'algun espai públic durant tot l'estiu. Aquest any, poder oferir aquest suport i acompanyament en medi obert ha estat especialment cabdal per garantir bones dinàmiques de joc, la convivència a l’espai públic i reforçar les mesures higièniques i de seguretat derivades de a COVID-19.

 

 

Aquí trobareu el vídeo resum de Tardes Estiu al Carrer 2020

 

 

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...