Sou aquí: Inici Actualitat Es presenta la programació de la 5a edició de "Les Tardes d’Estiu al Carrer"
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Es presenta la programació de la 5a edició de "Les Tardes d’Estiu al Carrer"

Del 25 de juny al 6 de setembre de 2019: onze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure per a tots els gustos i totes les edats que s’acomiada amb una gran festa.

Jun 13, 2019
Es presenta la programació de la 5a edició de "Les Tardes d’Estiu al Carrer"

Imatge d'una activitat esportiva al barri del Sucre de Vic

Les Tardes d’Estiu al Carrer s’han consolidat en el seu cinquè any consecutiu a la ciutat de Vic. Aquesta proposta de lleure s’emmarca dins del projecte Viu el Carrer!, promogut pel Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural, impulsat per l’Obra Social ”la Caixa”, i l’Ajuntament de Vic i té l’objectiu de fomentar la cohesió social i la convivència a l’espai públic. Les accions consten de diferents activitats d’oci i esport dirigides a infants, joves i famílies que es realitzen durant tot l’any coincidint amb el període de vacances a les escoles i instituts.

 

La programació de Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019 es concentra del 25 de juny al 6 de setembre de 2019: onze setmanes amb activitats i propostes esportives i de lleure gratuïtes per a tots els gustos i totes les edats que s’acomiada amb una gran festa plena de música, dansa i diversió. Des del juny i tot el juliol es realitza una activitat diària. Per fomentar la continuïtat en la participació s’ha establert, amb alguna excepció, una franja d’edat per a cada dia de la setmana: els dilluns estan pensats per a infants a partir de 3 anys, els dimarts a partir de 5, els dimecres a partir de 8, els dijous a partir de 12 i els divendres a partir de 16 anys. Durant l’agost, es realitza una activitat setmanal per a tots els públics i durant la primera setmana de setembre, de nou, una activitat diària però per a un públic infantil i en horari de matí. En total, hi ha programades prop de 40 activitats: espectacles (titelles, rondallaires, etc.), tallers (circ, reparació de joguines i de bicicletes, manualitats, etc.), jocs (tradicionals, de taula, gegants, etc.) i esports (tennis taula, futbol, krofball, etc.).

 

Per realitzar Les Tardes d’Estiu al Carrer es compta amb la participació local de les administracions, els professionals i la ciutadania. Aquest any, en el disseny i organització de les activitats, han participat més de 14 entitats socials, educatives i culturals juntament amb un ampli nombre de persones professionals de serveis de l’administració i algunes col·laboracions de persones voluntàries. Aquest treball comunitari permet organitzar activitats gratuïtes, lúdiques i esportives que fomentin els valors saludables, de sostenibilitat i de convivència a les places, pistes i parcs de tota la ciutat.

 

Les activitats de la programació d’enguany es duen a terme a 23 parcs i places de tota la ciutat de Vic, tot i que la proposta prioritza la realització d’activitats al sud de la ciutat. Per això, podem trobar nombroses accions al barri del Remei, a la Serra-de-senferm, a l’Horta Vermella, al barri d’Osona, a Santa Anna, etc., barris que estan situats geogràficament al sud de Vic, però també hi ha programades activitats a altres extrems de la ciutat i al centre, com per exemple, el Sucre o el centre històric de Vic.

 

A més, aquest any, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents entitats que treballen la diversitat funcional a la ciutat, per adaptar la major part de les activitats i garantir l’accessibilitat de tothom. Aquelles que poden generar algun dubte s’han marcat amb icones d’accessibilitat.

 

Pel que fa a la part esportiva, aquest any s’aposta per una nova proposta de futbol i activitat física a les pistes de la ciutat de Vic de la mà de la Fundació Barça: Vic Futbolnet, una proposta que compta amb una metodologia d’intervenció social que es basa en la pràctica del futbol des dels valors. Està impulsada per la Fundació Barça que, des del 2011, aplica aquest mètode i utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i com a agents de canvi per millorar la vida dels infants i joves dels barris, pobles i ciutats. Amb noves propostes com aquesta, a més de promoure l'activitat física entre els infants i joves, es vol incentivar fer-los reflexionar entorn valors com el treball en equip i la necessitat de diàleg per a una millor cohesió social al barri i al conjunt de la ciutat.. Les edats a les quals es dirigeix aquesta nova proposta son dels 8 als 16 anys amb grups distribuïts en diferents categories (benjamí, aleví, infantil i cadet).

 

Totes aquestes accions formen part de la programació d'activitats municipals recollides a l'ESTIU VIC XL i el Pla de l’Esport de Vic - Vicactiva’t. Les inscripcions en línia a l’activitat esportiva i el programa sencer de Les Tardes d’Estiu al Carrer 2019 es pot trobar aquí

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...