Sou aquí: Inici Actualitat Vic acull la segona edició de portes obertes als centres de culte de la ciutat
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Vic acull la segona edició de portes obertes als centres de culte de la ciutat

Del 12 al 24 de novembre de 2019 Vic celebra les "II Jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic". L'objectiu, amb les activitats que s'han dut a terme des de 2017, és promoure un espai de trobada, de diàleg i de reconeixement entre les diferents confessions, a més d'acostar a la ciutadania la diversitat religiosa present a la ciutat i al país.

Oct 28, 2019
Vic acull la segona edició de portes obertes als centres de culte de la ciutat

Cartell de l'activitat

De nou, la proposta neix del treball conjunt entre les comunitats i entitats religioses i l'Ajuntament de Vic, i es concentra en dos caps de setmana de portes obertes (16-17 i 23-24 de novembre de 2019), en els quals es podran visitar prop d’una quinzena de centres de culte. En el marc de les portes obertes també se celebrarà un acte interreligiós a L'Orfeó (c. Sant Pere, 9), el divendres, 22 de novembre, a les vuit del vespre, liderat pel Grup de Diàleg Interreligiós i obert a diferents sensibilitats religioses, laica i atea.

 

El tret de sortida de la proposta serà el 12 de novembre, a dos quarts de vuit del vespre, a L'Atlàntida (c. de Francesc Maria Masferrer, 4), en el qual podrem gaudir d'una conferència inaugural a càrrec de Francesc-Xavier Marín i Torné, professor de la l’Institut Superior de Ciències Religioses de Vic i de la Universitat Ramon Llull i membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya, i les intervencions de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra i Solà, i la consultora de comunicació i activista, Míriam Hatibi. La conferència de Xavier Marín girarà entorn els valors de l'hospitalitat i l'acollida en el marc de les religions, i s’enllaçarà amb la intervenció de Míriam Hatibi en la qual ens parlarà de la convivència en el si d'una societat diversa, en el reconeixement de la diversitat i en la creació d'espais de trobada i interacció, vinculant-ho amb la seva experiència en l'activisme pels drets humans. 

 

A més, per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Vic participa a la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya amb la col·laboració de Cineclub Vic. La Mostra celebra enguany la setzena edició i, a la ciutat, s'hi projectaran dues pel·lícules de temàtica religiosa i espiritual: L'estudiant, el dimarts, 19 de novembre, a dos quarts de deu del vespre, al Cinema Vigatà, i Una bossa de bales, el dimecres, 20 de novembre, a dos quarts de deu del vespre, al Casino de Vic. Ambdues projeccions aniran acompanyades d’una presentació i un cinefòrum posterior. La primera sessió estarà dinamitzada per Jordi Vilarrodà, cap de la secció de Cultura del diari “El Nou 9” i, la segona, per Raquel Parici, economista i comunicadora del Bisbat de Vic.

 

El programa de mà recull les activitats que es duran a terme en el marc de les "II Jornades de portes obertes als centres de culte de la ciutat de Vic", a més d'un mapa en el qual podreu ubicar on estan situats els diferents espais de culte de la ciutat que enguany hi participen. Consulta'l aquí.

 

La ciutat de Vic compta amb la presència de prop de quaranta centres de culte de confessions ben diverses: comunitats musulmanes, comunitat budista, comunitat sikh i comunitats de tradició cristiana, des de la catòlica fins a un ampli ventall de comunitats protestants de doctrina diversa tals com les Assemblees de Germans, l’Església Adventista del Setè Dia, l’Església de Jesucrist dels Sants dels Darrers Dies i els Testimonis Cristians de Jehovà.

 

Formen part de la “Taula de confessions religioses de la ciutat de Vic” les entitats i confessions religioses següents: African Muslim Cultural, Bisbat de Vic, Centre Cultural Islàmic, Centre Cristià Victoria, Christian Worship Center, Comunitat Musulmana de Vic, Consejo de los Cristianos de Ghana, Deeper Christian Life Ministry, Església Adventista de Vic, Església Bethel, Església evangèlica xinesa, Gurudwara Gura Teg Bahadur, Iglesia de Jesucristo de los Santos de los Últimos Días, Iglesia Pentecostal Unida en Europa, Karma Txöpel - Centre Budista Dhagpo Vic, Misión Evangélica Internacional “Un nuevo día” i Testimonis de Jehovà.

 

Trobareu més informació sobre la diversitat religiosa de Vic al web de l'àrea de Ciutadania de l'Ajuntament de Vic: ciutadania.vic.cat

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...