Sou aquí: Inici Actualitat Vic amplia els recursos a l’espai públic durant els mesos d’estiu
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Vic amplia els recursos a l’espai públic durant els mesos d’estiu

L'Ajuntament ha incorporat dos agents cívics nocturns als carrers, places i parcs per seguir promovent la convivència al carrer i garantir el compliment de les ordenances.

Jul 19, 2019
Vic amplia els recursos a l’espai públic durant els mesos d’estiu

Infants jugant a futbol a les instal·lacions de l'OAR Vic

Amb l'arribada de l'estiu, l'Ajuntament de Vic torna a posar més atenció en vetllar per la bona convivència i la seguretat ciutadana a la ciutat. El bon temps i les vacances escolars, com és lògic, impliquen un major ús de l'espai públic per part dels vigatans i vigatanes i això suposa, també, un augment de les intervencions que a nivell municipal s'han de realitzar a la via pública. 

 

Com a novetat, des de finals de juny es compta amb una parella d'agents cívics nocturns que treballen per la promoció de la convivència al carrer i pel compliment de les ordenances. Bàsicament focalitzen la seva intervenció als parcs i places i vetllen per evitar sorolls i molèsties. També són una figura nocturna de suport, a qui la ciutadania es pot dirigir en cas que tingui algun problema, tal com informa la regidora d'Educació, Joves i Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa.

 

A més de la programació de ‘Les tardes d'estiu al carrer’, com ja és habitual des de fa quatre anys durant els mesos d'estiu, es contracten dues monitores de carrer amb l'objectiu de ser presents en diferents parc, places i pistes de tota la ciutat amb molta presència d'infants per tal d'oferir, de manera informal i no programada, alternatives de joc, manualitats i proporcionar una tarda diferent a aquells infants que fan un ús molt habitual, i de forma reiterada, d'algun espai públic durant els mesos estivals. Així, les monitores de carrer es poden trobar degudament identificades a diversos espais de la ciutat de dilluns a divendres de 5 de la tarda a 9 del vespre.

 

Al mateix temps, i com succeeix la resta de l'any, les dues dinamitzadores de carrer seguiran informant, coneixent i creant vincle amb infants, adolescents i joves cada tarda de dilluns a divendres, una iniciativa que fomenta a una millor convivència i diàleg amb els vigatans i les vigatanes més joves, especialment, aquelles que fan ús de l'espai públic dels barris de Vic, com remarca Franquesa. A més, la regidora d'Educació, Joves i Convivència i Seguretat exposa que “l'equip de professionals treballa coordinadament per tota la ciutat per garantir la bona convivència i un bon estiu a tothom”.

 

L'OAR Vic obre una part de les instal·lacions a infants i joves

 

Per tercer any consecutiu, l'OAR Vic torna a col·laborar amb l'Ajuntament per obrir una part de les instal·lacions als infants i joves de la ciutat per a jugar-hi de manera lliure, sota la supervisió de monitors contractats per l'Ajuntament de Vic. Part de les instal·lacions estaran obertes per a aquesta activitat del 25 de juny al 23 d'agost de dilluns a divendres, de 5 de la tarda a 8 del vespre, per a infants i joves de 6 a 18 anys. L'objectiu d’aquesta acció és ampliar l'oferta d'espais de pràctica esportiva a medi obert a la ciutat, donat que en el període de vacances escolars és quan hi ha una major ocupació de les pistes de barri, parcs i places del municipi.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...