Sou aquí: Inici Actualitat Vic celebra el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional amb una caminada popular
Ciutadania

Carrer de les Basses, 3
08500 Vic

Contactar

Tel.: 93 886 21 00

Ext. 15603 / 21206

ciutadania@vic.cat

 

Vic celebra el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional amb una caminada popular

La caminada es farà el 28 de novembre i comptarà amb dos recorreguts nous de 50 i 100 metres, que se sumen al de 2,5 i 5 quilòmetres, perquè puguin participar-hi persones amb tot tipus de diversitats funcional

Nov 15, 2021
Vic celebra el Dia Internacional de les persones amb Diversitat Funcional amb una caminada popular

Cartell de la caminada

El diumenge 28 de novembre a les 10 del matí torna la caminada popular “Fent camí”, organitzada entorn al Dia Internacional de les persones amb diversitat funcional que és el 3 de desembre. D’aquesta manera, Vic s’adhereix un cop més a la celebració d’aquesta jornada amb una caminada promoguda per la Taula de Diversitat Funcional, amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i millorar les condicions de vida de les persones que conviuen amb una diversitat funcional.

 

Per primera vegada la caminada comptarà amb dos recorreguts de 50 i 100 metres, que se sumen als de 2,5 km i de 5 km. Tots els recorreguts estan adaptats a persones amb diversitat funcional amb un únic punt de sortida i arribada al recinte firal del Sucre (C. De la Llotja, 7).

 

A l’arribada es farà entrega d’un obsequi i s’oferirà una botifarrada popular, que està inclosa en la inscripció.

El nom de la caminada "Fent camí" apel·la al treball en comú i al compromís compartit del conjunt de la ciutadania per garantir que totes les persones estiguin incloses a la vida social de la ciutat.

Per a més informació es pot escriure a esports@vic.cat o trucar al 93 883 30 30.

 

 

Inscripcions telemàtiques a 5 euros o gratuïtes presencialment

 

Les inscripcions es poden fer telemàticament al web d'Esports de l'Ajuntament de Vic, amb un cost d’inscripció de 5 euros, o bé gratuïtament als diversos centres que es llisten:

 

 • Centre Cívic Santa Anna (C. del Tagamanent, 1)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 8 del vespre.

 • CESS UVIC – UCC (C. Miquel Martí i Pol, 1)

De dilluns a dijous de 9 del matí a 2 del migdia.

 • Fundació Humanitària Dr. Trueta (C. Narcís Monturiol, 31. Gurb)

De dilluns a divendres de 8 del matí a 3 de la tarda.

 • ONCE (C. Bisbe Morgades, 8)

De dilluns a divendres de 9 del matí a 1 del migdia.

 • Osonament (C. Josep Maria Selva, 2)

De dilluns a dijous de dos quarts de 9 del matí a les 7 de la tarda, i els divendres de dos quarts de 9 del matí a 3 de la tarda. 

 

Disseny gràfic amb rerefons social

Un cop més el disseny de la imatge gràfica ha aprofitat el resultat de les activitats d'un taller col·laboratiu al laboratori de creativitat “Persones amb súperpoders” d'ADFO CET on van participar-hi usuaris d'ADFO i d'Autèntic.cat (Sant Tomàs) fa dos anys. Les educadores que van liderar el taller van preguntar als participants de quina manera voldrien que fos la seva ciutat i en van sortir diverses propostes artístiques. Les entitats involucrades en l'organització de la programació ha escollit la imatge d’enguany i un de dissenyadors professionals l’ha maquetat per a l'ocasió.

 

Taula de Diversitat Funcional

 

Des del mes de juny de 2018 la ciutat compta amb la Taula d’entitats de diversitat funcional, un espai de trobada entre l’Ajuntament i les entitats sense ànim de lucre que atenen persones amb diversitat funcional per treballar conjuntament per una ciutat més oberta davant la diversitat i que posi al centre el benestar de les persones. La voluntat d’aquesta Taula és identificar quins reptes presenta la ciutat en aquest camp i donar-li resposta conjuntament, a través del treball comunitari i en xarxa.

 

Les activitats entorn el Dia Internacional de les Persones Diversitat Funcional d’enguany han estat organitzades per les següents entitats sense ànim de lucre de la ciutat i de la comarca: Associació Diversitat Funcional d'Osona (ADFO), Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Osona (AFMADO), Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO), Agrupació de Sords de Vic i Comarca, Areté, Associació de Pares del Crall, Associació TEA-Asperger d’Osona, Organització Nacional de Cecs Espanyols-Agència Administrativa de l'ONCE a Vic, Osonament, Fundació Sant Tomàs i la Fundació Humanitària pel Tercer i Quart Món Doctor Trueta.

 • Compartir:
 • Facebook
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Meneame
 • Digg
Accions del document

 • IMPULSVIC
 • SERMUVIC
Ajuntament de Vic
C. Ciutat 1, 08500 Vic
Tel. 93 886 21 00
Fax. 93 886 29 21
atenciociutadana@vic.cat

Horaris d'Atenció Ciutadana
 • CREACCIÓ
 • VIALNET
 • RASESVIC
 • VICVERD
 • MINSVIC

Carregant...